Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο εφιάλτης που άλλαξε τη ζωή του Πέδρο Κόντε



Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα, Πέδρο Κόντε, προέρχεται από εργατική οικογένεια. Επιπλοποιός ο πατέρας του, στα χωράφια η μητέρα του. Παράλληλα με τη μπάλα σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός. Το ατύχημα που του σημάδεψε τη ζωή. Το Sport24.gr γράψει για τον 1ο σκόρερ
της Super League.
Πρώτος σκόρερ στη Super League, ύστερα από έξι αγώνες είναι ο Πέδρο Κόντε, ο Ισπανός επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα (συγκατοικεί στην κορυφή Ιντέγε). Ποιος να το ‘λεγε, ότι σε μια Λίγκα με Μπεργκ, Καρντόσο και Αλμέιντα, στην κορυφή της σχετικής λίστας θα ήταν ο Ίβηρας που προερχόταν από την τρίτη κατηγορία της Ισπανίας.
Πέντε γκολ σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα (έχει αγώνα λιγότερο ο ΠΑΣ), έξι σε σύνολο επτά παιχνιδιών, μαζί με τα ευρωπαϊκά. Χατ τρικ την Κυριακή (23/10) στο θριαμβευτικό 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στην ΑΕΛ. Το Sport24.gr γράφει για τον τρόπο που έκλεισε στους Ηπειρώτες ο Κόντε. Αυτοί που τον επηρέασαν να «μεταναστεύσει», η εργατική του οικογένεια, οι σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα και ο εφιάλτης που του άλλαξε τον τρόπο σκέψης.

Έτσι πήγε στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο Πέδρο Κόντε υπέγραψε αρχές Ιουλίου τριετές συμβόλαιο στον ΠΑΣ, λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για να δηλωθεί η λίστα στην UEFA. Λίγες μέρες πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι των Ηπειρωτών, με την Οντ Γκρένλαντ. Ο 28χρονος Ισπανός επιθετικός προερχόταν από μια καταπληκτική χρονιά στη χώρα του, στη Μέριδα (τερμάτισε στην 8η θέση).
Στην Segunda B (τρίτη κατηγορία), στον 4ο όμιλο, σημείωσε 17 γκολ, ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες του 22. Η εκπληκτική σεζόν εξαργυρώθηκε με μεταγραφή στον ΠΑΣ Γιάννινα, αν και είχε προτάσεις για να παίξει στην Segunda División. Προτίμησε την προοπτική της Ελλάδας, κυρίως γιατί ήξερε ότι θα παίξει στο Europa League, ενώ οι συμπατριώτες του Φόνσι Ναδάλες και Νόε Ακόστα του μίλησαν με καλά λόγια για την προοπτική του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι Ισπανοί εκπρόσωποί του συνεργάστηκαν με την ΠΑΕ και ολοκληρώθηκε το deal.
Κυρίως όμως άκουσε την οικογένειά του και το κορίτσι του που τον παρότρυναν να αποδεχτεί την προοπτική να «μεταναστεύσει» για πρώτη φορά στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Βλέπετε, ο Πέδρο δεν είχε παίξει ποτέ μακριά από την Ισπανία, έχοντας θητεύσει σε Córdoba (2007–2009), Atlético C (2009–2010), Jaén (2010–2011), Pozoblanco (2011–2012), Granada (2012–2013), Alcoyano (2013–2014), Melilla (2014–2015) και Mérida (2015).

Στη βιοπάλη η οικογένειά του

Ο Κόντε μεγάλωσε σε μια μικρή κομόπολη της Νότιας Ισπανίας, στην Villafranca, που απέχει 47 λεπτά από την Κόρδοβα και έχει πληθυσμό σχεδόν 4.500 κατοίκους. Άνθρωποι της βιοπάλης οι γονείς του. Σε επιπλοποιείο ο πατέρας του, δουλειές στα χωράφια η μητέρα του. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί εφικτό να τον επισκεφθούν στην πόλη των Ιωαννίνων, αφού δεν το επιτρέπει η εργασία τους. Ο Ίβηρας επιθετικός έχει και έναν πιο μικρό αδερφό, που σπουδάζει, όπως σπουδάζει και η κοπέλα του, που τελειώνει τη σχολή της νοσηλευτικής.
Του χρόνου η Isabel Atienza Alvarez, αν όλα πάνε καλά, θα βρίσκεται μαζί του στα Γιάννενα, αφού θα έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Ισπανία. Από μικρό παιδάκι ο Κόντε είχε μια μπάλα δίπλα του. Ο θείος του, ο οποίος έχει «φύγει» από τη ζωή, ήταν αυτός που τον έκανε να αγαπήσει το ποδόσφαιρο. Δεν έχει ίνδαλμα κάποιον ποδοσφαιριστή, αν και λατρεύει τους επιθετικούς, όπως τον Σουάρες της Μπαρτσελόνα και τον Λεβαντόβσκι της Μπάγερν.

Μπάλα παράλληλα με σπουδές

Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι μόνο καλός παίκτης. Είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Χαμογελαστός, πρόσχαρος, ευπροσάρμοστος. Τον βοήθησαν, βέβαια, και οι Ισπανοί Ναδάλες και Ακόστα να εγκλιματιστεί γρήγορα στο νέο του περιβάλλον. Ο Κόντε, παράλληλα με το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Κόρδοβα. Έχει ήδη πάρει το πτυχίο του. Μορφωμένο παιδί, ευγενικό.

Ο εφιάλτης με το αυτοκινητικό ατύχημα

Πέρυσι όταν αγωνιζόταν στην Μέριδα, η αποστολή επέστρεφε από εκτός έδρας παιχνίδι, με τη Μούρθια, η οποία μάλιστα κατέκτησε ως πρώτη την άνοδο στη Segunda Division. Η Μέριδα νίκησε 1-0 με γκολ του Πέδρο Κόντε. Κατά την επιστροφή στη βάση, στις 05.30 τα χαράματα, ο οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το πούλμαν εξετράπη της πορείας του.
(το πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της Μέριδα)
Αρκετοί συμπαίκτες του Κόντε υπέστησαν απώλεια μνήμης, άλλοι υπέστησαν ρινικά κατάγματα. Έξι μέλη, τρεις παίκτες και τρεις του προπονητικού επιτελείου διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο. Αυτή ήταν η πιο εφιαλτική στιγμή της ζωής του και ο λόγος να αναθεωρήσει για τη ζωή. Έκτοτε δίνει σημασία σε πράγματα που κάποιοι θεωρούν απλά και αναμενόμενα.

Το τρίτο χατ τρικ

Το χατ τρικ απέναντι στην ΑΕΛ δεν ήταν το πρώτο της καριέρας του, αλλά το τρίτο. Και εύχεται στο μέλλον να πετύχει ακόμη περισσότερα. Ο Ισπανός αποδεικνύεται μέχρι σήμερα επιτυχημένη επιλογή για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ελπίδα του ίδιου και της ομάδας είναι να συνεχιστεί το ίδιο… βιολί στη γραμμή κρούσης, να βάλει και άλλα γκολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου