Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ

Όλο και πιο αποκομμένη η ομάδα της πόλης μας
             Το περασμένο Σάββατο. Βόλτα στην πόλη. Ερημιά. Στην παραλίμνιο περιοχή. Επίσης. Η κίνηση στους δρόμους περιορισμένη, έως ελάχιστη. Στα καφέ ελάχιστος κόσμος.
 Και όμως σε λίγες ώρες θα γινόταν το παιγνίδι ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-Παναθηναϊκός.
            Λίγο πριν τον αγώνα, τα καφέ άρχισαν...
να γεμίζουν και στο γήπεδο των 7.800 θέσεων, κενά τα δύο πέταλα, μισή η παλιά σκεπαστή, αραιοκατοικημένη η μεγάλη. Έλλειψη επώνυμων στα επίσημα του Εθνικού Σταδίου… Ούτε καν μαθητές, παίκτες των υποδομών στο γήπεδο.
            Λίγες ημέρες πριν ο προπονητής βράβευε τον παίκτη που διακρίθηκε, ο τερματοφύλακας έπαιρνε το βραβείο από τον προπονητή των τερματοφυλάκων…
            Φαίνεται ότι σ αυτή την πόλη δεν υπάρχουν φορείς να μετέχουν στη διαδικασία, περιφέρεια, δήμοι (δεν είναι μόνο ένας) επιμελητήρια, στρατός, αστυνομία, σχολεία, πανεπιστήμιο (εξαίρεση ο πρύτανης, αλλά δεν είναι από μόνος του Πανεπιστήμιο), τεχνολογικά ιδρύματα, πρώην πρόεδροι και παράγοντες/μορφές, παράλληλα σωματεία ποδοσφαίρου και όχι μόνο.
 Μια ομάδα αποκομμένη από τον κοινωνικό ιστό, μια ομάδα που φαίνεται να λειτουργεί με αγοραφοβικές τάσεις, φέρεται από την άλλη όψη να ενδιαφέρεται για γήπεδο είκοσι χιλιάδων θέσεων και μάλιστα να αφήνει να διαρρέει ότι βρίσκεται στα σκαριά!
 Ο ΠΑΣ Γιάννινα με πενήντα χρόνια ιστορίας, ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με διάρκεια παραμονής στην superleague απομονωμένος όσο ποτέ, κάνει ΓΝΩΣΤΉ την παρουσία του μόνο μέσα από τα αθλητικά site του καναπέ και της ανώνυμης κριτικής, αφού δεν υπάρχει κανένα μα κανένα μέσο να προβάλει το γεγονός να προωθήσει την ομάδα, να την ξανακάνει μέρος της πόλης.
 Μια πόλη που στο παρελθόν έσφιζε από ζωή της μέρες των αγώνων της ομάδα της, φαίνεται ότι όλα θα τα έχει σαν μια όμορφη απόμακρη ανάμνηση.
Και παράλληλα στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή του Παναθηναϊκού παρέλαζε τοπική ομάδα, Γιαννιώτες φίλαθλοι, όπως πριν λίγες ημέρες στην Ανατολή της ΑΕΚ ή στο Παραλίμνιο του Ολυμπιακού, κάτι που πριν λίγα χρόνια θα φάνταζε αδιανόητο, όπως επίσης και η ύπαρξη συνδέσμων φιλάθλων αλλοθρήσκων που διακόπτουν και την κυκλοφορία για να κόψουν τις πίτες τους, όταν οι σύνδεσμοι του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ό ένας μετά τον άλλο έκλεισαν και έμειναν μόνο τα πανιά να τους θυμίζουν και κάποιοι λίγοι ρομαντικοί.
ΤΑΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου