Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΟΠH ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΑΣ



     Να τους ευχηθούμε μακροημέρευση!!!
            Με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ την Παρασκευή και ανατρέχοντας στο αρχείο, στις φωτογραφίες των βετεράνων το 2011 όταν αγωνίστηκαν στο Εθνικό Στάδιο με τους βετεράνους του Ολυμπιακού (η κορυφαία κατά την άποψη...
του υπογράφοντα συνάντηση Ελλήνων βετεράνων που έγινε στην πόλη μας), αναγκαστικά η σκέψη οδηγήθηκε μακριά.
 Στους εικονιζόμενους σαράντα περίπου βετεράνους του ΠΑΣ, κάποιος πλέον δεν είναι ανάμεσά τους, κάποιοι έχουν φτάσει σε όριο ηλικίας που σε λίγα χρόνια δεν θα τους επιτρέπει συμμετοχή σε εκδηλώσεις, ενώ η συμμετοχή των νεαρότερων περιορίζεται.
 Είναι δεδομένο ότι γηγενείς παίκτες δεν αγωνίζονταν πλέον στην ΠΑΕ, πλην των εξαιρέσεων των Μιχαήλ, Γιάκου και αν προσθέσουμε και τον Ντάσιο που αναμφισβήτητα θα ανήκει στους βετεράνους του ΠΑΣ, διαπιστώνει κανείς ότι την επόμενη δεκαπενταετία, ή και εικοσαετία, ο ιστορικός σύνδεσμος των βετεράνων δεν θα υφίσταται, αφού δεν θα έχει τα απαιτούμενα μέλη για την υπάρξή του.
 Ο νόμος Μπόσμαν, οι κερδοφόρες μεταγραφές (για τους μάνατζερ) παικτών από το εξωτερικό, έχουν περιορίσει την ανάδειξη ντόπιων ποδοσφαιριστών, με αποτέλεσμα την σε λίγα χρόνια συρρίκνωση της ιστορίας.
 Φυσικά αυτό δεν συμβαίνει μόνο στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, αλλά σε όλες τις Ελληνικές ομάδες και αυτό που μπορεί να ευχηθεί κανείς με την ευκαιρία της γιορτής τους μεθαύριο είναι να έχουν υγεία και κυρίως μακροημέρευση όσοι διατηρούν ζωντανή την ιστορία της ομάδας.
            Γιατί ομάδες, έθνη και λαοί χωρίς ιστορία… χάνονται στο βάθος του χρόνου.
 Αλλα ας μην είμαστε απαισιόδοξοι, τα πάντα αναγέννιουνται από τις τέφρες! Νόμος της φύσης!
Τ. Ν.
            Υ.Γ. Το paspartoy με την αλλαγή της ιδιοκτησίας, θα παραμείνει στο διαδίκτυο, σαν ιστοσελίδα σκέψεων, κριτικής και κατάθεσης γνώμης, χωρίς ειδησεογραφικό χαρακτήρα. Αλλωστε ειδησεογραφικά site για αθλητισμό, πολιτική, πολιτισμό, υπάρχουν πολλά. Εμείς εδώ θέλουμε να ξεχωρίζουμε και ας …ενοχλούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου