Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Γ. Στέφος: «Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής»

Στην εκδήλωση με θέμα "Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής" που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Β.Δ. Ελλάδας και ο Δήμος Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, σε μια αίθουσα γεμάτη από μαθητές, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού...

, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. 
Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Νίκος Φιλίππου και Δημήτρης Διαμαντίδης, και οι αθλητικογράφοι Βασίλης Σκουντής και Βαγγέλης Ιωάννου.
Τόνισα αρχικά ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για τον κάθε πολίτη και η θέση της κυβέρνησης αλλά και το μέχρι στιγμής έργο της στον τομέα του αθλητισμού εκπορεύεται από την παραπάνω παραδοχή. Η προσπάθεια που γίνεται έχει ως κύριο στόχο να καταπολεμήσει τις στρεβλώσεις στο αθλητικό μοντέλο που είχε υιοθετήσει η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στρεβλώσεις που αφορούν στην παραγωγή αρνητικών κοινωνικών στερεοτύπων, στην ισότιμη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, στην ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού, στην εκδήλωση ακραία ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.
Παρόλο που χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά, η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά μέτρων που εξυπηρετούν τη στροφή προς ένα νέο αθλητικό μοντέλο. Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο σε τοπικό επίπεδο, τόνισα μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων, που επίλυσαν χρονίζοντα προβλήματα των υποδομών αλλά και θέτουν την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών κέντρων. Συνοπτικά ανέφερα τα παρακάτω:
       Στην Λιμνοπούλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου και ανακαίνισης των αποδυτηρίων, ενώ αναμένεται η τελική υπογραφή από τον επίτροπο για την αλλαγή του ταρτάν.
       Στην ανατολή η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προχώρησε στην ανακαίνιση των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ.
       Στο στάδιο Ζωσιμάδες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα και αλλαγή του χόρτου στο γήπεδο. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την ανακατασκευή του ταρτάν συνολικού προϋπολογισμού 664.459 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ.
       Στο κολυμβητήριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες ενίσχυσης της οροφής και αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού και η διοίκηση συνεχίζει με τον μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης.
       Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προέβη στην πλήρη αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών και θέτει τις βάσεις για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στις νέες μισθώσεις.
       Το Σεπτέμβριο του 2019 θα φιλοξενηθεί στην Παμβώτιδα λίμνη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών και γυναικών κάτω των 23 ετών, ξαναβάζοντας την πόλη των Ιωαννίνων στον αθλητικό χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.
       Στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού τον Ιούλιο του 2017 η εθνική κωπηλατική ομάδα του Καναδά επέλεξε την πόλη των Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας της. Η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έθεσε τις βάσεις προκειμένου η πόλη των Ιωαννίνων να γίνει κέντρο προετοιμασίας εθνικών κωπηλατικών ομάδων.
Έκλεισα λέγοντας πως όλα αυτά έγιναν, γιατί είναι πεποίθησή της κυβέρνησης ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ευκαιρία, ότι αποτελεί ένα πεδίο εφαρμογής της δημοκρατίας και της ισότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου