Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ο πρώτος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων ΝΔ...


Ο Θεόδωρος Τζαρούχης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και μάχιμος κομματικά τα τελευταία χρόνια, έχων την ευθύνη του Νομού Αιτωλοακαρνανίας εκ μέρους της ΝΔ, άνοιξε την κούρσα διαδοχής του Σπύρου Βασιλείου στην τοπική ΝΔ, καταθέτοντας την πρώτη υποψηφιότητα για τις εκλογές...
...που για πρώτη φορά, θα γίνουν στη βάση του κόμματος (με πρόσφατη αλλαγή του καταστατικού του κόμματος, τα όργανα της ΝΔ θα προκύπτουν με καθολική ψηφοφορία για τα εγγεγραμμένα μέλη – κατόχους της κάρτας μέλους και όχι δια αντιπροσώπων, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος).
Η πιθανή ημερομηνία που έχει δοθεί από την Πειραιώς για τις εκλογές των περιφερειακών οργάνων, είναι στις 13-5-2018 και ακριβώς δύο μήνες πριν, ο Θ. Τζαρούχης σήμανε την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, με μια ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο fb.
Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση και τους στόχους του, τους περιέγραψε μιλώντας στη ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης. Το εσπευσμένο της ανακοίνωσης οφείλεται στο προγραμματισμένο του ταξίδι ως τις 25 Μαρτίου εκτός Ελλάδος – επισκέπτεται την κόρη του που ζει στην Ολλανδία – και κατά δεύτερον, κατέληξε στην απόφαση να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, μετά από συζητήσεις με άνθρωπο που βρίσκεται κοντά στην ηγεσία του κόμματος. Ο τελευταίος ζήτησε από τον κ. Τζαρούχη να εκδηλώσει την υποψηφιότητά του, γιατί υπήρχε διάχυτο ένα κλίμα… χαλαρότητας ότι δήθεν είναι εύκολη υπόθεση η προεδρία της ΝΟΔΕ και γιατί υπήρχε ο κίνδυνος να εκδηλωθούν πολλές υποψηφιότητες, ευτελίζοντας τη διαδικασία.
Ο κ. Τζαρούχης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πίσω του κανέναν «πάτρωνα», την απόφασή του μέχρι τελευταία στιγμή, δεν είχε ανακοινώσει ούτε και σε πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά του, και με τη λογική των ίσων αποστάσεων απέναντι σε όλους, δηλώνει πρόθεση να κινηθεί και ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εφόσον εκλεγεί. Οι προκλήσεις της ΝΟΔΕ για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι μεγάλες: έχει να διεξάγει τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις (εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές). Τις δυσκολίες αυτές ο κ. Τζαρούχης τις αντιλαμβάνεται και δηλώνει έτοιμος να υπερασπιστεί τη γραμμή του κόμματος, στις επιλογές προσώπων και τις πολιτικές.
Δύο στόχους βάζει για τη θητεία του, εφόσον εκλεγεί: να εφαρμόσει τη λογική στην πολιτική και να κάνει τη ΝΔ συνειδητή επιλογή των ψηφοφόρων και όχι λύση αντίδρασης, απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που καταρρέουν.
Ο Τζαρούχης είναι στρατιώτης! Έχει χιλιάδες συνδικαλιστικά ένσημα, με τη ΔΑΚΕ Εκπαιδευτικών ΠΕ αλλά υπήρξε και αντισυστημικός, όταν έκρινε ότι η αντιμνημονιακή ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Εντάχθηκε στην «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη, το κόμμα που συμμετείχε στις πρώτες εκλογές του 2012 αλλά που στις δεύτερες εκλογές του ίδιου χρόνου, επέστρεψε στη ΝΔ.
Ο Τζαρούχης τέλος, είναι μια καθαρή επιλογή για τη ΝΔ, γιατί δεν θα υποκύψει στα παιχνίδια των μηχανισμών και των προσωπικών φιλοδοξιών εκείνων που θα επιχειρήσουν να ελέγξουν τη ΝΟΔΕ, για να κάνουν τα παιχνίδια τους. Όπως τόνισε στις πρώτες δηλώσεις του, δεν έρχεται να πάρει αλλά να δώσει στη ΝΔ. Δεν έχει τη φιλοδοξία μιας υποψηφιότητας, είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν έχει τη ματαιοδοξία να «βολέψει» τα παιδιά του… Δόξα τω Θεώ, για τον ίδιο…
Όλα αυτά κάνουν τον Θ. Τζαρούχη μια επιλογή μη ελεγχόμενη για τους κομματικούς παράγοντες και τις «βεντέτες» της τοπικής ΝΔ, απόλυτα χρήσιμη αντίθετα, στο ίδιο το κόμμα. Το τι θα επιλέξει η βάση, θα το δείξει η κάλπη…
ΠΗΓΗ http://bourxas.gr/index.php/politiki/3-politiki/479-o-protos-ypopsifios-proedros-tis-node-ioanninon-nd

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου